Jumaat, 21 Januari 2011

SoLat~~

SayE..syE..syE..sBnrnyE..hEe~
akU nk b'kOngSi nGn kOrg sUme psL kLbhN SoLat diaWal wKtu..
Ilmu ni aK dPt msE tAzkiRah AP..hEe~
sPe2 sTudEnt AP tu tAw la kn..cm zAty..hoho
Bismillah..

 • PaDa wKtu SubUh,aLam b'aDa dLm sPektRum wRne biRu mudA yg b'sAmaan dGn frEkuEnsi tiRoiD yg m'pEngAruHi siStm mEtaBoliSmA tUbUh.Jadi,wRne biRu mudA aTau wkTu SubUh m'pUnyAi rHsiA b'kAitAn dGn pEnaWar/rEzeKi dAn kOmuNikAsi.
MeRekA yG kErAp t'tiNggaL wKtu SubUhnya atAu t'leWat sEcara b'uLg2 kaLi,laMa keLamaAn m'hDpi mSlh koMunikAsi dAn rEzeKi.Ini krNa tNge aLam iAitU biRu muDa tDk dPt disErap oLeh tiRoid yG mSt b'laKu dLm keAdaAn rOh dAn jaSad b'cNtum(kEserNtaKn rUaNg dAn maSa)..dLm eRti kAtA laiN jAga drPd tiDur.

DisiNi kitA dPt cUngkiL rHsiA dipEriNthkN soLat diaWal wKtU.BermuLanyA aZan SubUh,tNge aLm paDa wKtu iTu beRadA pD tHp oPtimUm.TenAga iNilah yG aKn disErap tUbuH meLalUi kOnsEp rEsonAn pd wKtu rUkuk dAn sUjuD.Jadi mErekA yG t'leWat Subuh sBnrnyA mndPt tNge yG tDk oPtimUm lg.


 • Wrna aLam sTrusnyA b'uBh kE wrNa hiJau(isrRaq & dUha ) dAn keMudiAn wRna kuNiNg m'nAndAkn msUknyA wkTu ZohOr.SpeKtrm wRnA pd wKtu iNi b'saMaan dGn frEkuEnsi pErUt dAn hAti yG b'kAitAn dGn siStm p'hAdamAn.Wrna kUniNg iNi mmpUnyAi rHsiA dGn kecEriaAn.Jadi,mErekA yG seLalu kEtiNggaLn atAu t'leWat wKtu ZuhurnyA b'uLg2 kaLi,hDupnyA aKn m'haDpi mSlh di pErUt dAn hiLang siFat cErianyA.Org yg tGh saKit peRut cEria tAk? • KemUdiAn wRna aLam b'uBh kPd wRna oRen iAitu msUknyA wktU Asar di mAna sPektRm wRna pd wktU b'sAmaAn dgn frEkueNsi prOstAt,utErus,ovAri,tEstis yG merGkuMi sStem rEprOduktif.RhsiA wRne oRen iaLah kretiViti.Org yG keRap t'iNggaL Asar aKn hiLg dAya krEtiVti dAn lBih maLang lg kaLau di wktu Asar iNi jaSad dAn roh seSeoRg t'piSah(tiDur la tuu...).Dan jGn luPa,tNge pD wKtu Asar aMat dipErlukAn oLh oRgan2 rEprOdUktif kita  ;) • MenjElaNg Maghrib,aLam b'uBh ke wRna mErAh dAn wktu iNi kitA kerAp di nAsihtkAn oLh oRg2 tUa aGr tDk berAda diLuar rUmah.Ini krNa sPektRum wRna pd wktu iNi m'hMpiRi frekuEnsi jiN dAn iBlis(iNfrA red) dAn b'mKna jiN dAn ibLis aMat b'tNga pd wKtu iNi kRna merekA resOnAn dGn aLam.MerekA yG sDg dLm p'jLnn jugA seElok2 nyA b'hNti dLu(sOlat dUlu lAaa.. :D ) kRna bYk iNtefeRens(peMbeLauan ) b'laKu pD wKtU iNi yG boLeh meNgeLirukN mAta kitA.RhsiA WktU MaghRib atAu wRna meRah iaLah keYakinAn pd fRekuEnsi oTot,sAraf dAn tuLaNg. • ApaBiLa msUk IsyAk,aLam b'uBh kE wRna iNdiGo dAn memAsuKi fAsa kEgeLapn.Wktu IsyAk iNi meNyimpAn rHsiA kEtntEraMan dAn keDamAiAn di mAna frEkuEnsinyA b'smAan dGn sstEm kwLn otAk.MerekA yG keRap ketiNggaLn IsyAk aKn sLalu b'aDa dLm kegeLisaHan.Alam sKrg b'aDa dLm keGelaPn dAn sEbetuLnya, iNilah wKtu tiDur dLm Islam.TidUr pd wKtu iNi dipaNggiL tiDur deLta dimAna keSeluRuhn sstEm tUbuH dLm keRehatAn.Slps tGh mLm,aLam muLa b'siNar kMbLi dGn wRna pUtih,mErah jMbu dAn seterUsnyA ungu dimAna iAnyA b'sAmaan dgn frEkueNsi kEleNjAr piNeaL,pituitAri,taLamUs dAn hipOtaLamus.Tubuh sptutnyA bgkit kMbLi pd wKtu iNi dAn dLm IsLam dipAnggiL QiamullAil.
BegitUlah sCra riNgks pErkAitAn wKtu sOlat dGn wRna aLam.ManUsia kiNi seMemaNgnyA sedAr kpNtiNgn tNge aLm dAn iNilah fKtor adAnya b'mCm2 kaEdah meDitAsi yG diciPta sPrti tAcHi,qi-goNg dAn sBginyA.SemuanyA diciPta uTk meNyerAp tNge dLm tuBuh.KitA sBgi umAt Islam sePatUtnya b'syUkuR kRna tLh dikUrniAkn syAriAt soLat oeh Allah s.w.t tNpa prLu kitA memiKirkN bgAimnA hNdk mnyErap tNge aLam iNi.


HakiKat iNi spatUtnya m'iNsAfkn kitA bHwa Allah meWajiBkn sOlat kE aTs hmbaNya aTs siFat pengaSih dAn peNyayaNg-Nya sBgi pNciptA kRna Dia tAhu hAmbaNya iNi aMat2 meMerLuknNya.Adalah aMt mLg sKli bg kUmpuLan mnUsiA yG aMt cUai dLm mnjgE sOlatnyA tp b'diSipLin dLm m'hDiri kLs tAchinya.... =_=sUmbEr : tAzkiRah AppLieD PhySics

3 ulasan:

 1. bru nk tulis sal bnd nie..hehehe..

  BalasPadam
 2. ptot la aku ceria jeee..haha...btw, thanx for the inf0

  BalasPadam
 3. zAty : hEe~yeKe ? aWk wt je..biA aNk cik aZiz bcE..haha :D
  hErda : hAha..wElcoMe2 :)

  BalasPadam