Rabu, 13 April 2011

DaLam kEserOnOkAn , Aku diLandA uJiAn Allah . .



Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih



Koniciwa ! Uwaaa...sudah lama tak update blog ! 
Hal ini disebabkan kesibukan diminggu - minggu akhir semester yang terjadi banyak program dan yang lain - lain.Tak lupa juga kepada musibah jiwa yang melanda cik kerz ( aku lah ! )


Al maklum..kami ada perlawanan teater muzikal arab diantara kos - kos sains yang akan berlangsung pada Rabu , 13 April 2011 , jam 8.00 malam ! Omoo ~~ (=_=)
Terdapat ketakutan disitu yaa.Bukan itu je , tapi ada forum english yang juga berlangsung pada hari yang sama pada waktu pagi. . .Yes , that is really exciting ! Ouh yeah !


Keesokan harinya pula , kuiz chemistry . .Yes lagi ! Isnin lepas ada viva , memang hentam keromolah aku jawab.. Yes ! Tak study sangat. .dan tak dapat jawab. .Ouh yeah lagi !
Aku memang cari nahas ~~ Apa jadi dengan markah aku ? Hehh , mestilah cantiiiiiik gilerrr ~ :P


Itu lah dia aku. .Diri aku yang memang suka berfoya - foya gamaknya. .Minggu ni last week , and next is study week.Fuuhh , rasa macam baru masuk semester dua je.Yeke ? Yup ! Seriously !
Feels like nothing enter inside my brain. .Only empty , empty , empty ~ (@_@)


Minta perhatian , korang semua don't be like me okay.That's really dangerous action.Don't follow at home ! 



Okay , just ignore je apa yang aku merepek.Yang pasal musibah jiwa tu memang sakit sangat - sangat.Iye lah , aku tak tipu punya ! Aku tak pernah rasa sakit macam tu sampai aku membazirkan air mata aku.Kesian kot bantal kesayangan yang kebasahan dek air mata aku ni haa..


Honestly , sebelum ni memang aku tak pernah nangis cam tu kat Usim ni.Kejadian tu berlaku masa latihan teater.Tapi , aku kena belajar daripada kejadian tu.Errr , jap - jap.Korang faham tak ni ? Laa , awatnya..Aku sebenarnya kena tegur secara halus . .Masa latihan teater la. .Hohohohohoooo..Jeng , jeng , jeng..Seram tak ? Ayat teguran tu memang makan dalam la wa cakap lu.Aku senyap jela lepas tu. . .Ditambah - tambah pula dengan tingkah laku yang tiada manners.Agak geram la disitu ~


But , okay jela.Hari - hari aku makan hati je. .Ditambah pula dengan suara aku yang dah hilang dicuri orang.Ya Allah , sangat menguji ! Pada hal esok dah pertandingan. .Laalalala ~


Aku mula belajar untuk terima benda tu semua , means that apa yang diorang nak betulkan tu aku kena terima.Yang penting , ayat kasi sejuk sikit la.Aku fikir , fikir , fikir..Aku dah mula belajar ilmu ikhlas.Korang jangan fikir aku kerek ke apa.Bukan , bukan.Maksudnya , aku perlu salahkan diri sendiri if aku kena marah , kena apa - apa jela.Sebab aku tak boleh nak tuding jari kat orang , nak kata itu semua salah orang lain.Sedangkan kita mungkin ada salah silap yang kita tak nampak. :)


So , nak belajar untuk berubah cam tu memang take time.Well , changes need time.Tak mungkin la dalam sekelip mata je , kita perfect.Absolutely not. . .Cewah. . . :P
Aku memang mengingatkan diri sendiri dan juga korang - korang.Hahaha. .Pada saat dan ketika itu aku sangat tercabar dan dinding kesabaran aku dah runtuh giler la.Istigfar , istigfar , istigfar ! 


Syaitan memang sentiasa cari kesempatan atas kita.Aku lah mangsanya. .Kadang - kadang apabila dah marah , lupa dunia kan.Ish , ish , ish , teruk la aku ni.Aku tak kuat untuk menegur orang yang cari pasal dengan aku tu.Maaf , pada aku , dia kurang berhikmah.Tapi , aku kuatkan hati untuk tidak membenci even sometimes tu kebencian menerjah.Maaf , maaf , maaf.Aku seboleh - bolehnya tak nak benci orang sebab orang akan benci kita.Ouh tidak mahu laa.



Ukhwah yang terbina indah tetiba meletup macam tu je.Heh , apa barang macam tu kan ? Tak best la ~ Lagi satu , perbuatan memaafkan orang tu sangat mulia walaupun perkara yang dilakukan tu sangat menikam kalbu.Ouch ! (>_<) Okay , so aku perlu ada kekuatan untuk itu.Yaa , aku kena maafkan kesalahan dia.Sangat perlu.Mungkin dia tak tahu , so apa salahnya aku maafkan je kan.Baru la hidup aku harmoni , tenteram je.Let by gone be by gone.Hmm , okay la cik kerz ! Kuat okay ! Chaiyok ! 



I'm gonna increase my voice for the arabic musical theater ! You have to ! Mohon kekuatan daripada Yang Esa.Segala pohon harap dimakbulkan Ya Allah.Yup , itu lah senjata kita.Apabila dah usaha - doa - tawakal. .Harap korang pun dapat doakan aku.Kami tidak harapkan kemenangan , tapi cukup sekadar apa yang kami lakonkan dapat memuaskan hati penonton nanti. .  :)



Maaf , mungkin entry kali ni memang tidak dapat memberikan sebarang kebaikan pada kalian.Sang penulis diamuk kekacauan , maafkan dia ya , dia perlukan muhasabah secukupnya.  :)
Harap tidak akan ada entry begini lagi.
Anata wa domo arigatou !  :)



Ada angin yang melintang
Ada halang yang terbentang

Setiap sudut itu dirasakan susah
Setiap satu itu dirasakan payah


Ada taufan yang menderu
Ada petir yang meluru

Setiap peluang dirasakan tipis
Setiap hela nafas dirasakan nipis


Ada awan kegelapan
Ada langit berlapisan

Setiap ramalan terasa bagai mendung
Setiap musim terasa bagai tengkujuh

Pasti ada puncanya
Ada hikmahnya

Cuba kau berdoa
Cuba dan cuba kau meminta
Cuba untuk berserah
Cuba dan cuba untuk percaya

Pada baris
Butir doa
Kau memohon
Kau berserah


Hanya pada Dia. .Dia. . .



p/s : balik , balik , balik ! :D


5 ulasan:

  1. balik je la keje kau.! hahaha

    BalasPadam
  2. antum mujrimun kal syaiton!!! haha..god job bebeh :) well done!!

    BalasPadam
  3. herda : hEe~ jeLes ea ? :P
    zAty : teNgkiu2 ! ntAh papE je sayE wat kt pEntAs ~ :P

    BalasPadam
  4. apa pun, kembali pada-Nya..
    u're strong, i know!!

    BalasPadam
  5. aisya : hEe~ pErhAps unni.sArAnghAe !

    BalasPadam