Rabu, 16 Mac 2011

Be cOnfidEnt !



Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih..

Koniciwa ! :)
How's your day ? Great or not ? Or today you feel annoy to somebody , or feels happy , or feels moody..? 
teeet...Ttbe nak speaking lak eh..hee~
Okay,aku nak bagitahu sesuatu pasal diri aku yang serba kekurangan ni..uhuuuu...
Sebenarnya aku seorang yang kurang keyakinan diri..Yup,that's right! Dari zaman tadika lagi aku macam tu.Masa kat sekolah menengah pun sama.


Ada seorang fasilitator ni cakap yang aku kurang confident.Masa tu ada program alumni.So,ex-ex senior dulu datang sekolah.Semua budak form 4 terlibat.Dorang bahagikan budak-budak form 4 dalam kumpulan.Fasilitator yang jaga kumpulan aku tu senior lelaki.Da kerja daa,tapi tak ingat dia kerja apa..Haha... :P


Ada satu slot tu ktrg kena duduk dalam kumpulan dengan membuat satu bulatan.Fasilitator bagi satu kertas and setiap individu dalam kumpulan tu kena tulis pasal orang yang duduk sebelah dia.Nanti kertas tu akan di pass-pass (betul ke ayat..?) sampai semua orang da tulis pasal ahli-ahli kumpulan dia...Jeng3..


So,fasilitator aku pun baca la setiap orang punya sifat or apa2 la pasal ktrg.Macam-macam ada.Haha..Memang best dan kelakar gilaaaaaa..Errr,oke.Then senior tu  tulis pasal aku yang berbunyi...."kurang keyakinan diri".Ahaaa,memang pun.Pandai senior tu teka naa. :)


Hmmm,so dari situ aku tahu serba sedikit tentang diri aku yang kekadang aku tak tahu tapi orang lain tahu..Haa kau ! Dush3 ! Kebabooom !  X)
Dari saat itu,aku try la nak menaikkan keyakinan diri aku ni.Aku pun sebenarnya tak tahu laa kenapa aku macam tu kan.Tapi sekarang ni bila da masuk matrik..masuk U,aku da tinggikan confident aku.


Yela,aku rasa aku da try untuk mengurangkan kelemahan tu.Bila kena present kat depan kelas,kena soal,kena wat itu..wat ini..Semua tu membantu aku.Lagi-lagi da kat U,banyak presentation and presentation aku dulu masa kat matrik memang sangat-sangat membantu.Tak ada la aku tersipu-sipu,diam je kat depan kan..Hahahaa.Kekadang memang rasa cam errr,aku boleh wat ke erk..?


Dan....ditambah lagi keadaan suara aku yang unik.Unik..?Korang rasa?Hahaa..Yang tu mungkin menjadi salah satu sebab keyakinan aku kurang kot dulu.Tapi sekarang da tak!Weeee~ :)
Alhamdulillah,ada la kan kekuatan kat situ.Sekarang ni haa! Aku jadi pelakon teater..teater arab lagi~Ceh,bangga! Hee,tak ada la.Teater arab ni pertandingan untuk ktrg.Rasanya setiap kos sains kot..?Dan kos aku telah berusaha sedaya upaya untuk itu! Yeah ! Aku jadi pelakon virus kecil..


Hee~Dorang la niii..Letak aku jadi watak tu tapi aku tak kisah.Aku bantai jela and nasib baik dialog aku pendek je.Kalau tak,memang tiap-tiap malam la aku kena hafal dialog dalam arab tu!
Rasa sangat seronok disamping kena buang sifat malu untuk beraksi atas pentas..Cewah,tak boleh blah kot !


Tadi,ada latihan lakonan dalam kelas.Ustaz memang gelak abis la tengok aku berlakon.Aku pun tak terfikir nak wat aksi macam tu.Haish,memang satu kelas ketawakan aku.But,that's oke.Sekurang-kurangnya,aku mampu untuk membawa watak tu..Yeke?Hee~~  :P
Harap nanti ktrg dapat wat yang terbaik!Terbaik dari Applied Physics !



As a conclusion,aku harap korang semua jadilah orang yang percaya pada diri,yakin yang sebenarnya kita boleh wat sesuatu perkara tu.If kekadang rasa macam tak boleh,tapi dalam diam sebenarnya boleh je.Jangan la jadi macam aku ni..Hohooo..  :)



p/s : hati tak tenteram !

4 ulasan:

  1. sore kau kn comel~ haha

    ak ske lgu binabil huda ni!! hehe

    BalasPadam
  2. hahha..lalalala~
    sUda2.jGn wAt aku maLu...cEh !
    hEe~bEst kn lagu ni ! :)

    BalasPadam
  3. hehe anta..... kassyaitaaannn~
    kwiyeopta =))

    BalasPadam
  4. hahaa..aisyA uNni !!!
    maLu ! :D

    BalasPadam